Panasonic SAWP - a brief practical presentation of the super active welding process.

Panasonic SAWP - a brief practical presentation of the super active welding process.

The Panasonic TAWERS technology:

Fusion of robots, robot controller, power source and servo wire feed together in one unit.

Panasonic TAWERS

What are the advantages of the TAWERS technology?

Faster, better and worldwide unique. Everything from one manufacturer. The idea behind TAWERS is based on the “fusion technology” contained in TAWERS, whereby the robot controller is fused with the welding power source controller. All control parameters such as data processing and programming sequences for the welding power source, the wire feed and the robot are combined on a 64-bit CPU PCB. This technology enables up to 250 times faster communication, eliminating virtually any delay in information flow between the individual components. The result is unique and allows many special functions to increase the quality and productivity of TAWERS, e.g. SP-MAG, lift start and lift end, automatic wire distance control, welding data monitoring, collision detection etc.

The Panasonic SAWP technology, including one of the most delicate areas, the aluminum welding

Az integrált hegesztő áramforrással rendelkező robot tovább fejlődött.
Nagysebességű hegesztés és rendkívül alacsony fröcskölés = TAWERS Szuper Aktív hegesztési eljárás.

A hegesztőpisztolyba épített szervos huzaltolónak, valamint a Szuper Aktív TAWERS technológiának köszönhetően stabil hegesztési minőség és alacsony (szinte zéró) fröcskölődés érhető el a MIG/MAG hegesztési eljárás során.

A szabályozott huzalvezetésnek köszönhető célzott cseppleválasztás által a fröcskölődések, lerakódások, melyek hegesztés közben keletkezhetnek, sikeresen elkerülhetők. Ez nagyrészt a robotvezérlő és az áramforrás közti teljes mértékű BUSZ kommunikációnak, valamint a szervohajtású hegesztőpisztolynak köszönhető, ami tovább növeli a Panasonic TAWERS hegesztőrendszer előnyeinek számát. A hegesztési folyamat közben bekövetkező fröcskölődési hibák elkerülésével, nagymértékben csökkenthető a költséges utómunkálatok szükségessége, így a folyamat összköltsége alacsonyabb lehet.

 

Az SAWP eljárás során a hegesztőrobot először érzékeli a rövidzárlatot, majd megfordítja a huzaladagolás irányát, hogy elősegítse a cseppátvitelt és csökkentse a fröcskölést. A rendszer dinamikusan állítja be a beállított huzalelőtolási sebességet egy visszacsatoló vezérlőrendszer alapján, hogy fenntartsa a stabil ív- és lerakódási hiba mentes varratokat. Az SAWP a peremgeometriák szélesebb skáláját kínálja, mivel képes fenntartani a stabil rövidzárlati átvitelt magasabb áramerősségnél, mint a kritikus gömb-zárlati áram. Az SAWP nagyobb haladási sebességet is lehetővé tesz a perem varratalak geometriájának befolyásolása nélkül, ami jobb termelési sebességet eredményez.

 A Panasonic robotrendszerek többféle lehetőséget kínálnak alumínium anyagok hegesztésére.

Az állandó hegesztési ív jelenléte vékony falú, gyors hőátadású és repedésveszélyes anyagokon azzal a hátránnyal jár, hogy az anyag átéghet. A hegesztés vége felé az állandó ív mindig túl sok hőbevitelt eredményez, ami azt jelenti, hogy a varratképződés körülményei túlságosan eltérőek lehetnek. "Hideg gyöngyökkel kezd, majd túl meleg lesz, minek következtében az anyag átég, ha a hegesztési paramétereket állandó értéken tartják." Valójában nagyon kevés hőbevitel szükséges a megfelelő beolvadás létrejöttéhez, de ez a minimális hő már túl magas a termék hegesztéséhez állandó ívfeszültség esetén.

Szuper Aktív + Stitch Pulse funkció

Stitch Pulse eljárás esetén az integrált hegesztő áramforrás használata „be- és kikapcsolva” felváltva történik. Az alumínium hegesztés terén a Panasonic újabb lépést tett előre a Stitch Pulse alkalmazásával azáltal, hogy a Szuper Aktív hegesztést integrálta a folyamatba. A Szuper Aktív eljárás egyenletes indítást biztosít azáltal, hogy nagyon gyakran húzza ki a hegesztőhuzalt az ömledékből. Ha a hegesztés Szuper Aktív eljárással indul, és maga az impulzus alatt normál impulzusra vált, akkor egyrészt elegendő energia áll rendelkezésre a beolvadáshoz, másrészt a fröcskölésmentes ív kiépüléséhez. A Panasonic egyenletes indítást biztosít a Szuper Aktív funkcióval, és normál impulzusra vált, amint az ív létrejön, így az anyagnak van ideje lehűlni. Az eredmény az, hogy az ömledék szépen folyik, ami hagyományos eljárással nehezen, vagy egyáltalán nem kivitelezhető.

Ez a fejlesztés ráadásul csak a Panasonic által biztosított egyedi TAWERS platformnak köszönhető, amelyben a robotvezérlőben található CPU vezérli a robotot, a szervo vezérelt huzaltoló motort és az integrált 100 kHz-es inverteres áramforrást is.

Panasonic hegesztőrobot alumínium hegesztés

 

 Cégünk kecskeméti telephelyén lehetőséget kínálunk hegesztési tesztek elvégzéshez, legyen szó bármilyen alapanyagról.

Panasonic hegesztőrobot rendszer építés

Panasonic hegesztőrobot rendszer építés

 

 

 

Our company, the SYN-TIG Welding Technical Ltd., is the authorized partner of Panasonic Industry Europe GmbH (PIE) in Hungary for Panasonic industrial welding robots.


Highlighted information
SYN-TIG Kft.
H-6000 Kecskemét,
Csillag street 1-3.
Main desk: +36-76/777-355 Sales/Service: +36-30/859-5991 Consultancy: +36-30/958-9566
LOCATION/DELIVERY ADDRESS

H-6000 Kecskemét,
Csillag street 1-3.

Company data
VAT number: 25522648-2-03
Company registration number: 03-09-129528

Copyright © 2024. SYN-TIG Welding Technical Ltd. – All Rights Reserved! | Privacy Notice