Panasonic TAWERS hegesztőrobotok

PANASONIC TAWERS - AZ EGYETLEN!


MIÉRT A PANASONIC HEGESZTŐROBOT RENDSZEREIT VÁLASSZUK?
MERT A PANASONIC NEM CSUPÁN ROBOTMANIPULÁTORT, HANEM KOMPLETT HEGESZTÉS TECHNOLÓGIÁT GYÁRT!

Hegesztőrobot rendszereink minden fontosabb eleme Panasonic által fejlesztett és gyártott:

Robotmanipulátor

Robotvezérlő egység

Integrált inverteres hegesztő áramforrás

Robotkarra integrált szervos huzaltoló berendezés

Pozícionáló berendezés

Hegesztő pisztoly

Szoftverek

...és még rengeteg más - MINDENT EGY KÉZBŐL!

Lássuk az érveket:

A Panasonic TAWERS technológia nem más, mint a hegesztő robotok legújabb generációja.

Panasonic világon egyedülálló fúziós technológiája a TAWERS fúziós technológia, ahol a robot manipulátor, a robotvezérlő egység, az integrált inverteres hegesztő áramforrás és a szervos huzaltovábbító motor vezérlései (mind Panasonic fejlesztés és gyártmány) egyetlen közös alaplapon és vezérlőben helyezkednek el (közös CPU)Ez az első és egyetlen olyan robotrendszer a világon, ahol a hegesztő áramforrás vezérlése (CPU) 100%-ban a robotvezérlőbe lett integrálva.

A robotvezérlő vezérli a robot mozgását, valamint kezeli az integrált hegesztő áramforrást. Ez teszi lehetővé a 64 bites Global2 vezérlőrendszer használatát. A TAWERS fúziós technológia révén egyetlen vezérlőegységbe 5 különböző áramforrás lett integrálva. Integrált hegesztőrobotról lévén szó, nincs többé külön hegesztő áramforrás választás, interfész probléma. A rendszer nagyban megnövelt BUSZ sebessége, gyorsabbá teszi a rendszert a hagyományos robotvezérlők kommunikációjával szemben. Ez a növekedés nagyban lecsökkenti az információ áramlásának idejét és teljesen zárt egyidejű kapcsolatot biztosít a három fő összetevő között: robotmanipulátor, robotvezérlés, integrált hegesztő áramforrás. A nagyobb sebesség növeli a hegesztési sebességet, termelékenységet, kevesebb leállást és állandó, optimális ívkarakterisztikát biztosít, közel zéró fröcskölés mellett. Mivel a Panasonic TAWERS rendszerek nem továbbítanak információkat hagyományos interfészeken keresztül, megszűnnek a HF és egyéb zajkeltő kommunikációs összeköttetésből származó meghibásodások.

NINCS KÜLÖN HEGESZTŐ ÁRAMFORRÁS = INTEGRÁLT HEGESZTŐROBOT

Panasonic hegesztőrobot

Panasonic hegesztőrobot

 Panasonic-hegesztőrobot 

A Panasonic TAWERS technológia nyújtotta előnyök a teljesség igénye nélkül:

 • "All From One" - Minden rendszerösszetevő Panasonic fejlesztés és gyártmány (Robotmanipulátor, robotvezérlés, hegesztő áramforrás, szervos huzaltoló berendezés, pozícionáló berendezések, hegesztőpisztoly... stb.)
 • Panasonic "All in One" technológia - nincs külön interfész a robot és a hegesztő áramforrás között!
 • A hegesztési paraméterek beállítása NEM JOB-okkal történik, a kívánt hegesztési paraméterek rugalmasan beállíthatók.
 • Integrált rendszerről lévén szó, nincs szükség külön hegesztő áramforrásra. Minden hegesztési és vezérlési paraméter beállítása a Windows CETM alapú tanító boksz használatával történik. Nem kell megtanulni a különböző hegesztő áramforrások kezelőszerveit.
 • Extrém magas kommunikációs sebesség a robotvezérlő és a hegesztő áramforrás között. A Panasonic TAWERS 64 bites központi CPU vezérlő egysége kb. 140-250%-al gyorsabb a hagyományos, digitális robotvezérlők kommunikációjával szemben.
 • BUSZ kommunikáció - Protokollok és digitális időzítés késések kiküszöbölése, melynek köszönhetően csökkennek a ciklusidők, nagymértékben javul a minőség és javul a hegesztési folyamat rugalmassága.
 • Valós idejű szinkronizálás a hegesztő áramforrás és a robotvezérlő között (Integrált rendszer).
 • A hegesztő ív közel valós idejű ellenőrzése - köszönhetően a rendkívül magas adatátviteli sebességnek!
 • Automatikus huzalhossz szabályzás.
 • Hegesztési adatok rögzítése - Hegesztési adatrögzítő szoftver.
 • Stabil huzaladagolás, köszönhetően a szervos huzaltovábbító motor folyamatos vezérlő egység általi ellenőrzésének és vezérlésének.
 • Hegyes huzalvég hegesztés után - A huzalvég alakja szoftveresen állítható!
 • Beágyazott Ív-vezérlési (EAC) technológia, amely egyesíti a robot, a robotvezérlő, a hegesztő áramforrás és a szervos huzaltovábbító motor vezérléseit egyetlen, teljesen zárt vezérlő egységben (Közös CPU).
 • Ultraalacsony fröcskölés SP-MAG II szoftvernek köszönhetően - A pulzus és CV hegesztési eljárás előnyeit magába foglaló integrált hegesztési karakterisztika - alacsony hő bevitel, kisebb mértékű ívfúvás.
 • Úttörőnek számító folyamatellenőrzés, rendkívüli termelékenység.
 • Szervos huzaltovábbító berendezés a robotkarra integrálva - szabványos, digitális AC huzaltovábbító motor (50W - 100W)
 • Egy berendezés = 5 virtuális áramforrás: MIG / MAG / PULZUS / HD PULZUS / TIG DC
 • Hegesztési eljárások egyetlen vezérlőbe integrálva:
  • MTS-CO2
  • SP-MAG
  • Pulzus
  • Hyper Dip Pulzus (HD pulzus)
  • MIG 

               Speciális eljárások:

  • Szuper Aktív hegesztési eljárás (S-AWP) szénacél, rozsdamentes acél és alumínium anyagok professzionális hegesztéséhez
  • Speciális alumínium szoftverek
  • Horganyzott lemezek hegesztése
  • DC AVI hegesztés
 • A technológia lehetővé teszi a jól szabályzott impulzus frekvenciát és a célzott csepp anyagátmenetet.

TAWERS Hegesztési Navigációs szoftver - Kattintson a részletekért!

Tekintve, hogy a Panasonic hegesztő áramforrásokat is fejleszt, lehetőség van a tapasztalataikon alapuló széles paraméter adatbázisból való választásra. A hegesztési navigációs szoftver gyorsan és biztonságosan végig vezeti a kezelőt a tökéletes varrat elkészítésén. Adja meg a T1 és T2 lemez vastagságot, valamint a varrat típusát. KÉSZ! Azonnal megkapja a javasolt paramétereket.

TAWERS Hegesztési Navigációs szoftver

 

TAWERS LIFT START és LIFT END FUNKCIÓ


 A robot gyorsan felemeli a hegesztő pisztolyt a varrat elején, ezzel garantálva tökéletes és stabil ívgyújtást. Tökéletes eszköz a hegesztés kezdetekor keletkező fröcskölések, valamint a varrat végén lévő ciklus idejének csökkentésére.


AUTOMATIKUS ÍVGYÚJTÁS MEGISMÉTLÉS

Amennyiben a robot hibát észlel az ívgyújtás kezdetekor, a robot automatikusan megkísérli az újbóli ívgyújtást.

 

AUTOMATIKUS TÁVOLSÁG SZABÁLYOZÁS (AUTO EXTENSION)

(MIG/MAG & AVI eljárásokhoz)

Egyszerűsített programozás az egyenetlen formájú munkadarabokhoz és adaptív szabályozás a hővetemedés kompenzálására. A robot érzékeli az áramátadó/volfrámelektróda és a munkadarab közötti távolság változását, és automatikusan kompenzálja azt.


AUTOMATIKUS HUZAL VISSZAHÚZÁS


Amikor a robot beáll a következő hegesztési kezdőponthoz, a hegesztő huzal automatikusan visszahúzódik, ami javítja az újbóli ívgyújtást.

 

PISZTOLYSZÖG KIJEZÉS


A robot kezelőpanelén lévő pisztolyszög kijelző csökkenti a munkadarab programozási idejét, és javítja a varrat megjelenését.

Panasonic-hegesztőpisztolyszög kijelzés

 

 

Baleset megelőzés az ANTI COLLISION funkcióval!  A robotkar megáll, ha akadályba ütközik (standard).
 

 • Offline programozással (DTPS) a teljes hegesztési folyamat lemodellezhető, majd a robotvezérlőbe küldve az adatokat, a hegesztőrobot elvégzi a feladatot. Ez nagyon komplex, bonyolult feladatok megoldására is alkalmas, nem kell előre legyártani a hegesztő készülékeket és a próbadarabokat, csak majd azután, ha megterveztük a teljes folyamatot.
 • Opciós esetben automatikusan észleli a munkadarab esetleges 3D elmozdulásait és ezáltal a varrat helyét "Tapintó szenzor".

 • Az "Ív Szenzor" funkció garantálja az állandó varratalakot (opcionális).

A hegesztés során képződő fröcskölések jelentős költségtényezőt eredményezhetnek a nagyipari termelésben, ezért a Panasonic kifejlesztette a Szuper Aktív Hegesztési Eljárást (Super Active Wire Feed Process) a hegesztési minőség további javításának és a költségek egyidejű csökkentésének érdekében. A hegesztő munkakábellel integrált szervos huzal előtoló/húzó (Push-Pull) rendszer, a speciális SAWP szoftver, valamint a pluszban hozzáadott huzaltoló motor alkalmazásával, az új „Szuper Aktív TAWERS” rendszer stabilabb hegesztési minőséget teremt jelentős fröcskölés csökkenéssel, kevesebb hőbevitellel, kényszerhelyzetű hegesztés során is. A technológia alkalmazásával elhagyható a robotkarra integrált 4-görgős huzal előtoló mechanizmus. SAWP hegesztési eljárás során csökken a nem kívánt fröcskölések mennyisége és nagysága egyaránt. Az eljárás kiváló hegesztési minőséget és nagyobb beállítási szög tartományt nyújt CO2/MAG/MIG hegesztés során.

Our company, the SYN-TIG Welding Technical Ltd., is the authorized partner of Panasonic Industry Europe GmbH (PIE) in Hungary for Panasonic industrial welding robots.


Highlighted information
SYN-TIG Kft.
H-6000 Kecskemét,
Csillag street 1-3.
Main desk: +36 76 777-355 Sales/Service: +36 30 859 5991 Consultancy: +36 30 958 9566
LOCATION/DELIVERY ADDRESS

H-6000 Kecskemét,
Csillag street 1-3.

Company data
VAT number: 25522648-2-03
Company registration number: 03-09-129528

Copyright © 2021. SYN-TIG Welding Technical Ltd. – All Rights Reserved! | Privacy Notice